Hvordan slette din Netflix-historikk

Pencil erasing online video on off of computerscreen
Klikk her for et sammendrag av artikkelen
Oppsummering: hvordan slette din Netflix-historikk

Følg disse stegene for å redigere din historikk:

  1. Logg inn på din Netflix-konto
  2. Velg profilen du ønsker å redigere
  3. Velg konto-valget
  4. Åpne “profile” og “parental control”
  5. Klikk “view” under “viewing activities”
  6. Velg sirkelikonet til høyre for tittelen for å skjule et program eller film

Vil du vite mer om hvordan du kan få det meste ut av dine Netflix-anbefalinger? Sjekk ut resten av artikkelen under!

Det er flere grunner til at du kan ønske å slette din Netflix-historikk. Kanskje du så på et TV-program eller en film du trodde du ville like, men gjorde det ikke. Noen andre kan ha brukt kontoen din for å se på noe som igjen påvirker dine anbefalinger. Eller du kan ha sett på et program eller en film for flere år siden som du ikke lenger ønsker på kontoen din.

Når du skjuler titler fra historikken din vil du ikke lenger motta anbefalinger basert på disse titlene. Du vil heller ikke ha dem i “continue watching” raden på Netflix. Vær klar over at det kan ta opptil 24 timer for en skjult tittel til å bli fjernet fra alle dine enheter.

Når du sletter Netflix-historikken din må du sikre at du er logget inn på den rette profilen. Historikken er knyttet til hver profil på din Netflix-konto. Dette gjelder alle enhetene du bruker Netflix på, inkludert iOS, Android, smart-TV og nettlesere.

Hvordan slette din Netflix-historikk på din datamaskin

For å endre din historikk på din PC, Mac eller nettleser trenger du bare å følge disse raske stegene:

  1. Gå til Netflix nettstedet
  2. Logg inn på din konto og velg profilen du ønsker å redigere
  3. Velg konto-valget
  4. Åpne profilen og “parental controls”-seksjonen
  5. Klikk “View” under “Viewing Activities”
  6. Velg ikonet ved siden av “Report a Problem” for å skjule en enkeltepisode eller film fra din historikk

Du kan også velge å skjule en hel TV-serie fra din historikk ved å velge dette valget når du skjuler en enkeltepisode fra profilen din. Dette valget vil vises i blått sammen med 24-timers varselet som spretter opp istedenfor programmet du nettopp skjulte.

Dette varselet vil også la deg vite at TV-programmet eller filmen du skjulte ikke lenger vil påvirke Netflix-anbefalingene du får.

Hvordan slette din Netflix-historikk på din iOS og Android-enhet

Du kan også endre din historikk fra din iOS eller Android-enhet ved å følge disse stegene:Netflix Logo Small

  1. Start Netflix-appen på enheten din
  2. Velg profilen du vil redigere
  3. Trykk på “More” fanen i nedre skjermhjørnet
  4. Velg “Account”-valget (under “App Settings”)
  5. Klikk på profilen du vil redigere
  6. Velg “View” på “Viewing Activity”
  7. Velg nå ikonet ved siden av “Report a Problem” for å skjule et TV-program eller en film fra din historikk

Disse stegene vil fjerne TV-programmet eller filmen fra din profil på alle enheter. Dette kan ta 24 timer for å fullføre. Ønsker du å legge til programmet tilbake på din historikk må du se på det igjen på Netflix. Det betyr at når du sletter programmet fra din historikk er det helt slettet, som er en fordel for brukere som verdsetter personvern.

Du kan skjule en hel TV-serie etter at du skjuler en enkeltepisode fra din historikk. Dette fungerer på samme måte som om du gjør det fra din datamaskin.

Hvordan lage en ny Netflix-profil

Du kan lage en ny profil hvis du er lei av anbefalingene Netflix gir deg og ikke lenger ønsker å redigere din historikk. Mens redigering av historikken vil hjelpe Netflix med å oppfriske anbefalingene, så vil opprettelse av en helt ny profil gjøre at du starter fra scratch. For å lage en ny profil, følg disse stegene:

  1. Klikk på “Manage Profiles”
  2. Velg “Add Profile” valget
  3. Gi profilen et navn og velg om det skal være en barneprofil
  4. Velg “Done” for å fullføre det første oppsettet
  5. Velg den nye profilen for å velge et språk
  6. Til slutt, velg TV-programmene og filmene du vil skal starte Netflix anbefalingene

Husk at du maksimalt kan ha 5 profiler på en enkelt Netflix-konto. Har du 5 profiler vil du ikke se valgmuligheten om å legge til en ny profil før du sletter en av de eksisterende. Denne begrensningen gjelder også barneprofiler på kontoen din. Det spiller ingen rolle hvilket Netflix-abonnement du har siden dette gjelder alle.

Hvordan påvirke Netflix-anbefalinger

Netflix ser på noen forskjellige data for å gi deg anbefalinger. Disse inkluderer din interaksjon slik som historikk og ratings, hvilket tidspunkt du ser på en film eller et program, hvor lenge du set på det, og hvilken enhet du bruker.

For å påvirke Netflix-anbefalingene er det et par direkte valg du kan gjøre på plattformen for å få mer varierte anbefalinger. Dette inkluderer å bedømme alt du ser på Netflix med enten tommel opp, eller ned.

Du kan også redigere ratings på dine profilinnstillinger eller ved å klikke på “Rating” på toppen av din historikk. Det kan hende du vil gjøre dette om du med et uhell har gitt et program tommel ned når du faktisk likte det.

Få det meste ut av Netflix

Blar du deg gjennom Netflix uten glede er det steg du kan ta for å få mer ut av ditt abonnement. Bare ved å redigere din historikk vil du sannsynligvis få anbefalinger som er rettet mot dine interesser.

Om du ikke er sikker på om en film eller et TV-program er noe for deg kan du også lage en profil for å se på disse usikre valgene. Dette vil gjøre at du kan utforske titler uten at det påvirker din anbefalinger på Netflix.

Et annet godt tips er å bruke Netflix-koder i nettleseren for tilgang til oppdelinger av nettstedet. For å bruke disse kodene skriver du bare URL-strukturen https://www.netflix.com/browse/genre/KODE hvor ordet KODE blir erstattet med det passende sifferet.

Noen nyttige koder inkluderer følgende:

Hvis du prøver å få tilgang til en spesifikk tittel som ikke er tilgjengelig i ditt land kan du investere i en VPN. ved å bruke en VPN kan du se på programmer og filmer som er tilgjengelige i andre land ved å koble til en server i dette landet.

Vi anbefaler den sikre VPN-tjenesten CyberGhost. Denne VPN-tjenesten er enkel å bruke og har høy strømmehastighet. CyberGhost har også en dedikert server optimalisert til å se på den amerikanske Netflix.

CyberGhost
Tilbud:
 Fra $2,25 per måned
Fra
$2.25
8.8
  • Meget brukervennlig
  • Høy kvalitet for en lav pris
  • Torrents og Netflix er mulig
Besøk CyberGhost

Konklusjon

Det kan være mange grunner for at du ikke ønsker din historikk synlig på Netflix. Kanskje deler du kontoen med venner og familie og ikke vil at de skal dømme hva du ser på. Eller det kan hende du får anbefalinger som ikke lenger interesserer deg.

Uansett så er historikk-redigering enklere enn noen gang med Netflix. Ved å følge stegene over kan du vente mer nøyaktige anbefalinger og færre flaue samtaler med din kjære når du har sett på den serien du lovte å se sammen.

Teknologijournalist
Ronella funderer alltid på hvordan vi kan gjøre vårt digitale samfunn så sikkert som mulig. Store digitale utviklinger betyr at vi alltid står ovenfor nye sikkerhetsproblemer. Ronella ønsker derfor å skape mer oppmerksomhet rundt nettsikkerhet og få folk til å være bevisst på risiko og fallgruver.